Een hypotheekverhoging

Verbouwplannen, geld vrijmaken voor een investering of wil je een extra uitgave doen, een verhoging van de hypotheek kan voor meerdere wensen ingezet worden.

 

verbouwing

De meest voorkomende verhoging is voor een verbouwing van de woning. Zoals alles onderhoud nodig heeft, geldt dat zeker voor de woning. Een nieuwe keuken, meer moderne badkamer, een dakkapel op de slaapkamer van de kinderen of een mooie veranda in de tuin, voor al deze wensen kan een verhoging van de bestaande hypotheek een oplossing zijn.

De uitgevoerde verbouwing zal vaak een meerwaarde aan de woning leveren, naast de verhoging van het directe woonplezier, zal ook de waarde van de woning stijgen. Om te bepalen of de verhoging past binnen de verstrekking kaders is het goed om te bekijken wat de huidige schuld marktwaardeverhouding is van de bestaande hypotheek. Wanneer deze boven de 102% uitkomt zal moeten worden aangetoond dat de verbouwing een verhoging van de waarde van de woning zal hebben, wanneer dit middels een taxatie wordt aangetoond kan de financiering meestal succesvol worden aangevraagd, uiteraard mits ook het inkomen toereikend is voor de hypotheeklasten.

 

 

 

 

Geld vrijmaken voor investering & consumptieve besteding

Wanneer de hypotheek al langere tijd loopt is de kans groot dat er overwaarde op de woning aanwezig is. De marktprijzen zijn gestegen en meestal heeft er een aflossing plaatsgevonden op het oorspronkelijke leenbedrag.


Het opgenomen extra bedrag zal terecht komen in box 3 en is daarmee niet aftrekbaar voor de hypotheekrenteaftrek.

Veel financiers bieden de mogelijkheid tot 80% van de waarde van de woning te financieren in box 3. Maximaal 50% kan aflossingsvrij worden gefinancierd de rest moet tijdens de looptijd worden afgelost. 

De hypotheeklasten zullen wel voldaan moeten worden vanuit het inkomen en daarom wordt altijd bekeken welke maximale hypotheek op het inkomen verantwoord is.

 

 

 

 

Verhoogde inschrijving

Om te bepalen of de gewenste verhoging ook gefinancierd kan worden is het goed om te bekijken wat de huidige inschrijving is van de hypotheek. Bij het afsluiten van de oorspronkelijk hypotheeksom is vaak een hogere inschrijving opgenomen, waardoor het niet nodig is om nog een keer naar de notaris te gaan. 

 

 

 

Online & digitaal advies

DAG Personal Finance is een voorloper in het gebruik van software om jouw aanvraag zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen. En wanneer je een financieel product hebt, dan maken wij gebruik va  FinOps, zelf ontwikkelde software, om de markt af te speuren naar de beste condities en voorwaarden om zo jouw product te verbeteren en optimaal te houden.

Vragen over hypotheken /of direct een afspraak maken?

Bel ons direct op 085-2101790

of gebruik het contactformulier