Opnemen overwaarde uit de woning

Wanneer de hypotheek al langere tijd loopt is de kans groot dat er overwaarde op de woning aanwezig is. De marktprijzen zijn gestegen en meestal heeft er ook wel een aflossing plaatsgevonden op het oorspronkelijke leenbedrag.

Deze overwaarde kan opgenomen worden om nieuwe investeringen mee te doen of om consumptief te besteden.

Beleggen in vastgoed

Beleggen op de beurs

Wereldreis maken

Aanvulling inkomen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Auto of camper kopen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Schenken

En als je dit geld dan opneemt?

Het opgenomen extra bedrag zal terecht komen in box 3 en is daarmee niet aftrekbaar voor de hypotheekrenteaftrek.

Veel financiers bieden de mogelijkheid tot 80% van de waarde van de woning te financieren in box 3. Maximaal 50% kan aflossingsvrij worden gefinancierd de rest moet tijdens de looptijd worden afgelost. 

De hypotheeklasten zullen wel voldaan moeten worden vanuit het inkomen en daarom wordt altijd bekeken welke maximale hypotheek op het inkomen verantwoord is.

Online & digitaal advies

DAG Personal Finance is een voorloper in het gebruik van software om jouw aanvraag zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen. En wanneer je een financieel product hebt, dan maken wij gebruik va  FinOps, zelf ontwikkelde software, om de markt af te speuren naar de beste condities en voorwaarden om zo jouw product te verbeteren en optimaal te houden.

Vragen over hypotheken /of direct een afspraak maken?

Bel ons direct op 085-2101790

of gebruik het contactformulier