Je eerste hypotheek

Je hebt je eerste woning gekocht, gefeliciteerd! Nu je weet wat je wilt kopen, ben je natuurlijk ook benieuwd of je de woning kan financieren middels de juiste hypotheek.

Starters & hypotheken

Sinds een aantal jaar is de wet & regelgeving voor starters veranderd bij het verkrijgen van een hypotheek. Een van de belangrijkste wijzigingen in de regelgeving is de dat de hypotheek in 30 jaar afgelost moet worden om aan de regels van hypotheekrenteaftrek te voldoen. Dit houdt in dat er een verplichte periodieke aflossing nodig is om de hypotheekschuld terug te betalen, dit kan via een lineaire of annuïtaire hypotheek.Daarnaast is het maximaal te lenen bedrag aangepast aan de hoogte van de koopsom, zo kan er maximaal 102% van de waarde van de woning geleend worden. Vaak is dit bedrag niet voldoende om alle kosten te voldoen voor zowel de financiering van de aankoop, als de bijkomende kosten, een eigen inbreng is dus altijd nodig. Verbouwingskosten en kosten voor verduurzaming zijn wel mee te financieren, mits dit passend is op het inkomen.
 

Welke hypotheek past bij mij​?

Als starter kan je kiezen uit een aantal varianten voor de beste hypotheek. Dit zal onder andere afhangen van jouw inkomen, de waarde van de woning en de regels vanuit de belasting. In ons adviesgesprek staan we ook stil bij jouw persoonlijke wensen, welke wij meenemen voor de beoordeling van jouw uiteindelijke hypotheek.

Graag gaan wij met jou in gesprek om te bekijken of jouw gewenste woning goed te financieren is, daarnaast brengen we indien gewenst ook de risico’s in kaart en kunnen wij advies geven hoe je deze risico’s optimaal kan afdekken.

Online & digitaal advies

DAG Personal Finance is een voorloper in het gebruik van software om jouw aanvraag zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen. En wanneer je een financieel product hebt, dan maken wij gebruik van  FinOps, zelf ontwikkelde software, om de markt af te speuren naar de beste condities en voorwaarden om zo jouw product te verbeteren en optimaal te houden.

Vragen over hypotheken /of direct een afspraak maken?

Bel ons direct op 085-2101790

of gebruik het contactformulier