Hypotheek oversluiten

Oversluiten loont. Althans in veel gevallen. Wanneer je hypotheek al een langere tijd geleden is afgesloten kan het zeer interessant zijn om de huidige hypotheek om te zetten naar een met andere voorwaarden. 

Vaak is er een lagere rente mogelijk, zijn er nieuwe opties waarmee meer flexibiliteit verkregen kan worden of is het mogelijk om overwaarde uit de woning op te nemen voor het doen van investeringen.

Het is wel van belang om vooraf goed te toetsen wat de voordelen zijn en welke besparingen er gerealiseerd kunnen worden. Deze berekeningen kunnen wij voor jou maken, net als dat we de voor- en nadelen met je kunnen bespreken

.

Wanneer oversluiten?

Wanneer oversluiten in ieder geval interessant kan zijn, indien:

  • De rente al voor langere tijd vast staat en het einde van de rentevaste periode in zicht komt.
  • Wanneer de marktrente zou kunnen gaan stijgen en je nog gebruik wilt maken van de lage rente voor het restant van de looptijd.
  • Er overwaarde in de woning aanwezig is en dit wilt opnemen voor andere doeleinden zoals het doen van een grote uitgave of investeringen.​​

Online & digitaal advies

DAG Personal Finance is een voorloper in het gebruik van software om jouw aanvraag zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen. En wanneer je een financieel product hebt, dan maken wij gebruik va  FinOps, zelf ontwikkelde software, om de markt af te speuren naar de beste condities en voorwaarden om zo jouw product te verbeteren en optimaal te houden.

Vragen over hypotheken /of direct een afspraak maken?

Bel ons direct op 085-2101790

of gebruik het contactformulier